Uintiryhmät

Seuramme uintivalmennus painottuu Nuorisouintiin ja Mastersuintiryhmään. Uintiryhmiässä uimarit ovat iältään 7 - 20 vuotiaita. Mastersryhmän uimarit taas ovat jo aikuisikään päässeitä uimareita.

 

Uintiryhmät jakaantuvat harjoittelussa kolmeen tasoon: Tekniikkaralli, harrasteuinti ja kilpauinti. Tekniikkaralli on luonteva paikka Vesirallin käynneille lapsille.

Tekniikkarallissa keskitytään uintitekniikoiden oppimiseen sekä uinnin harrastuksen vakiinnuttamiseen. Tekniikkrallin jälkeen lapsi jatkaa uintia joko Ryhmissä 3 - 5. Tekniikkarallissa uintiharjoituksia on 1 - 2 kertaa viikossa sekä tämän lisäksi kuivaharjoituksia on kerran viikossa rallin toisella puolikkaalla.

Ryhmä 5-ryhmässä keskitytään peruskunnon ylläpitämiseen sekä uintitekniikoiden hiomiseen. Ryhmä 5 harjoittelee uintia 3 kertaa viikossa sekä kuivaharjoituksia 1 kertaa viikossa.

Ryhmä 3 ja 4-ryhmissä harjoittelu painottuu kilpauintiin. Ryhmät kilpailevat säännöllisesti kauden aikana Pohjois-Suomen alueella. Ryhmät harjoittelevat uintia 3 - 4 kertaa viikossa sekä kuivaharjoituksia ryhmillä 1 kertaa viikossa.

Ryhmä 2 ryhmässä harjoittelu painottuu entistä enemmän kilpauintiin. Ryhmä kilpailee säännöllisesti kauden aikana niin Pohjois-Suomessa kuin muuallakin Suomessa. Valtakunnalliset kilpailut (ROLLO ja IKM) kuuluvat ryhmän kilpailuohjelmaan. Ryhmällä on uintiharjoituksia 5 - 6 kertaa viikossa ja kuivaharjoituksia 1 - 2 kertaa viikossa.

Ryhmä 1 on seuramme edustusryhmä. Ryhmässä harjoittelu keskittyy kilpauintiin ja omien tulosten parantamiseen. Ryhmän tavoitteena on oman ikäsarjan mestaruusuinnit (IKM, NSM ja SM). Harjoittelu on säännöllistä. Ryhmän uimarit harjoittelevat vähintään 5 kertaa viikossa uintia sekä 2 kertaa viikossa on kuivaharjoitus.

Mastersryhmä on tarkoitettu jo aikuisikään päässeille uintiharrastajille. Mastersryhmäläiset voivat harrastaa uintia kuntoilumielessä tai kilpailumielessä. Mastersit käyvät talven aikana muutamissa kilpailuissa.

 

Koko Kempeleen Pyrinnön Uimarinpolun löydät Uimarin Polku sivulta!

 

Ryhmien harjoitusajat ja -vuorot löydät Seuran harjoitusvuorot sivulta ja kilpailut löydät Kilpailukalenteri sivulta.