Uintiryhmät

Seuramme uintivalmennus painottuu Nuorisouintiin ja Mastersuintiryhmään. Uintiryhmiässä uimarit ovat iältään 7 - 20 vuotiaita. Mastersryhmän uimarit taas ovat jo aikuisikään päässeitä uimareita.

 

Uintiryhmät jakaantuvat harjoittelussa kolmeen tasoon: Tekniikkaralli, harrasteuinti ja kilpauinti. Tekniikkaralli on luonteva paikka Vesirallin käynneille lapsille.

Tekniikkarallissa keskitytään uintitekniikoiden oppimiseen sekä uinnin harrastuksen vakiinnuttamiseen. Tekniikkrallin jälkeen lapsi jatkaa uintia joko Ryhmissä 4 - 7. Tekniikkarallissa uintiharjoituksia on 1 - 2 kertaa viikossa sekä tämän lisäksi kuivaharjoituksia on kerran viikossa rallin toisella puolikkaalla.

Ryhmät 5 - 7-ryhmissä keskitytään peruskunnon ylläpitämiseen sekä uintitekniikoiden hiomiseen. Ryhmät harjoittelevat uintia 3 kertaa viikossa sekä kuivaharjoituksia 1 kertaa viikossa.

Ryhmä 3 ja 4-ryhmissä harjoittelu painottuu kilpauintiin. Ryhmät kilpailevat säännöllisesti kauden aikana Pohjois-Suomen alueella. Ryhmät harjoittelevat uintia 3 - 4 kertaa viikossa sekä kuivaharjoituksia ryhmillä 1 kertaa viikossa.

Ryhmä 2 ryhmässä harjoittelu painottuu entistä enemmän kilpauintiin. Ryhmä kilpailee säännöllisesti kauden aikana niin Pohjois-Suomessa kuin muuallakin Suomessa. Valtakunnalliset kilpailut (ROLLO ja IKM) kuuluvat ryhmän kilpailuohjelmaan. Ryhmällä on uintiharjoituksia 5 - 6 kertaa viikossa ja kuivaharjoituksia 1 - 2 kertaa viikossa.

Ryhmä 1 ryhmässä harjoittelu keskittyy kilpauintiin ja omien tulosten parantamiseen. Ryhmän tavoitteena on oman ikäsarjan mestaruusuinnit (IKM, NSM ja SM). Harjoittelu on säännöllistä. Ryhmän uimarit harjoittelevat vähintään 5 kertaa viikossa uintia sekä 2 kertaa viikossa on kuivaharjoitus.

Mastersryhmä on tarkoitettu jo aikuisikään päässeille uintiharrastajille. Mastersryhmäläiset voivat harrastaa uintia kuntoilumielessä tai kilpailumielessä. Mastersit käyvät talven aikana muutamissa kilpailuissa.

 

 

 

Ryhmien harjoitusajat ja -vuorot löydät Seuran harjoitusvuorot sivulta ja kilpailut löydät Kilpailukalenteri sivulta.