Tapaturmaohje harjoituksissa

Uinnissa ja vedessä tapahtuvassa harjoittelussa harvoin sattuu vammoja. Silti seuramme on vakuuttanut lisenssittömät uimarit (Turva) ja lisenssin mukana tulee kilpauimareille Uimaliiton vakuutus (Pohjolan Sporttiturva).

Usein vammat sattuvatkin esimerkiksi oheisharjoittelusssa tai kuivalla, jotka ovat kuitenkin edelleen seuramme järjestämää toimintaa. Mikäli nämä ovat merkittynä ja suunniteltuna harjoitteluohjelmaan sekä valmentajan valvonnassa, kuuluvat nämä vakuutuksen piiriin.

Haluamme muistuttaa, että vakuutusala muokkaa koko ajan säännöksiään. Jos pikku vamma näyttääkin ensin toipuvan, on viisasta käyttää uimari ajoissa lääkärissä. Etenkin jos tilanne vähänkin uhkaa pitkittyvän.

Lisenssiuimareiden urheilutapaturman sattuessa ota yhteys Pohjola Terveysmestari -palveluun. Tavoitat terveysmestarit puhelimitse 0100 5225 tai Pohjola Sairaala -sovelluksen kautta. Palvelu on avoinna joka päivä 7-23. Vakuutusnumero, jota tarvitset vahinkoilmoituksessa, on 06-21969. Turvan sopimuksessa on kahden viikon (14 vuorokauden) aikaraja ensi käynnin suhteen. Tätä myöhemmät kontaktit jäävät korvausta vaille, vaikka muuten olisivatkin kuuluneet korvauksen piiriin. Turvan vakuutuspiiriin kuuluvissa tapauksissa vahinkoilmoituksen tulee allekirjoittaa seuran uintipuolen puheenjohtajan (Heikki Posio).

 

Miten toimin mikäli harjoituksessa tai seuran tapahtumassa sattuu vamma:

  1. Uimarin on kerrottava tästä välittömästi valmentajalleen sekä vanhemilleen. Valmentaja informoi tästä seuraa ja on yhteydessä myös kotiin
  2. Mikäli vamma vaatii välitöntä hoitoa, mene lääkärille. Muistathan yllä olevat käyntiajat vamman tapahtuma-ajasta. Turvan vakuutuspiiriin kuuluvissa tapauksissa ole välittömästi myös yhteydessä Heikki Posioon, p. 050 4820 724
  3. Ilmoita valmentajallesi lääkärin käynnissä selvinneet asiat. Valmentaja informoi tästä eteenpäin seuraa